ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Андрети-старши не изключва сделка за Алпин

Световният шампион във Формула 1 за 1978 година Марио Андрети намекна, че синът му Майкъл, който се опитва да влезе в световния шампионат със собствен тим, може да преговаря за Алпин, стига Рено да реши да обяви отбора за продажба.

Точно преди лятната пауза Алпин се раздели с шефовете си, като това е поредната порция освободени от тима в последните 18 месеца. Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко дори заяви в прав текст, че е най-добре Андрети да купи Алпин вместо да се опитва да влиза в спорта с нов отбор. На това Майкъл отвърна, че е преговарял с всички тимове, но никой не иска да продава.

„Отворени сме към всяка възможност – заяви Марио Андрети пред racingnews365, запитан за потенциална покупка на Алпин. – Но в това отношение вече не останаха кой знае какви възможности, поне що се отнася до купуването на цял отбор.”

Доктор Марко: Андрети направо да купи Алпин
Доктор Марко: Андрети направо да купи Алпин

В същото време от Франция идват сигнали, че Рено няма никакво намерение да продава Алпин, дори Лука ди Мео, големият бос на автомобилния гигант заяви, че иска спортната марка да стане „френското Ферари”. Очаква се, че ФИА ще оповести през септември дали ще има нови отбори във Формула 1 и дали Андрети-Кадилак ще е сред тях.

General Motors загърбва Формула 1, ако Андрети не получи място
General Motors загърбва Формула 1, ако Андрети не получи място

„Направили сме всичко, сега всичко е в ръцете на ФИА, сега чакаме, скоро трябва да има новини – допълни Марио. – Няма определен срок, но ни казаха в началото на септември, това е важно, ако искаме да влезем в спорта още през 2025 година.”

Шумахер очаква успех на ФИА срещу Либърти Медия и отборите
Шумахер очаква успех на ФИА срещу Либърти Медия и отборите
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти