Гледай на живо

Очаквайте в 20:00: Ивайло Петев и Сонко Сундберг разкриват плана на Лудогорец за предстоящия сблъсък с Нордселанд

Леклер: Страдаме повече от очакваното

Шарл Леклер сподели своето мнение, че отборът на Ферари е страдал повече от очакваното с деградацията на гумите в хода на вчерашната Гран При на Испания във Формула 1.

На „Каталуния“ монегаскът завърши 11-ти, след като потегли от бокса, докато неговият съотборник загуби три позиции в хода на дистанцията и финишира пети. Веднага след финала испанецът коментира, че трасето край Барселона е извадило на преден план най-големият недостатък на SF-23, а именно работата с гумите.

Сайнц: Днес се видя кое е слабото ни място
Сайнц: Днес се видя кое е слабото ни място

Тези думи на Сайнц бяха подкрепени и от Леклер, който заяви, че Ферари трябва да насочи всичките си усилия към решаването на проблема, свързан с работата с гумите и тяхното износване.

„Мисля, че ние трябва да съсредоточим целия си фокус върху работата с гумите, за да можем винаги да извличаме максимума от тях и да се грижим по-добре за тях. Два-три градуса разлика в температурата правят голяма разлика за баланса. Този уикенд имахме големи проблеми с постоянството и гумите или бяха далеч от оптималния работен прозорец, или бяха в него.

„Ако трябва да съм честен ние страдаме повече от очакваното. Усещането този уикенд беше малко по-добро, но пак бяхме далеч от желаното, особено в състезанието“, каза Леклер.

През изминалия уикенд тимът на Ферари въведе първия пакет с по-сериозни подобрения по SF-23 от началото на година. Сред тях бяха и новите странични кутии, които взаимстват концепцията, която Ред Бул прилага толкова успешно от началото на миналата година.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти