Сайнц: Днес се видя кое е слабото ни място

Преди старта на днешната Гран При на Испания Карлос Сайнц имаше надежди за първия си подиум пред родна публика, тъй като щеше да стартира от второто място на стартовата решетка.

Много бързо след старта обаче темпото на пилота на Ферари започна да спада и в крайна сметка той завърши на петото място в домашното си състезание. След финала Сайнц говори пред медиите и заяви, че днешната надпревара е разкрила слабото място на тима на Ферари.

„Честно, прекарах цялото състезание, грижейки се за гумите си, тъй като знаем, че сме много агресивни в работата с тях. А на тази писта деградацията е висока, така че не можех да натискам.

„Знаем, че това е слабост на нашата кола. В едно състезание на писта с висока деградация и с два стопа ние се грижехме за гумите и се старахме да достигаме целевите обиколки, но пак не успяхме в част от тях.

„Слабостите на колата ни се разкриват на писта като тази, с бързи завои и висока деградация. Но също така това показва, че обиколката ми вчера е била много добра. Мисля, че днес по-скоро се върнахме там, където колата ни принадлежи в състезателно темпо. Може би този тип писти не са добри за нас“, каза Сайнц.

Той също така похвали работата на отбора на Ферари, който този уикенд въведе първите по-сериозни подобрения по SF-23 от началото на годината. По думите на Сайнц тимът все още не е разкрил техния пълен потенциал, защото това е „най-слабата писта“ на отбора за годината.

Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона
Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона

„Трудно е да се каже. Знам, че хора във фабриката свършиха страхотна работа, за да имаме подобренията тук. Може би ние ги въведохме на най-слабата ни писта за сезона, така че, може би, ние не сме извлекли максимума от тях.

„Вярвам, че с подскачането и слабостите, които имаме в бързите завои, ние никога нямаше да сме силни тук. Така че е твърде рано да кажем, но аз смятам, че отборът свърши страхотна работа, за да имаме подобреният тук, шапка им свалям. Нека да продължим да натискаме и да се подобряваме“, обясни Сайнц.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти