Павлин Иванов: Важно е накрая как свършва мачът

Павлин Иванов сподели впечатленията си след победата на отбора на Балкан над Черноморец с 87:74 в първия мач от финалите на Националната баскетболна лига. Битката се игра в "Арена Ботевград" и въпреки че изоставаха на старта, "зелените" съумяха да се върнат успешно. Иванов бе един от най-активните за ботевградчани с 21 точки, а направи и цели 8 асистенции в двубоя.

Балкан направи първата крачка към втора поредна титла
Балкан направи първата крачка към втора поредна титла

"Надявам се така да продължаваме. Подготвяли сме се цяла седмица и се надявам да сме подготвени много добре. Със сигурност имаме грешки, които трябва да оправяме, в нападение и в защита, така че още утре най-вероятно ще ги оправим и тях. Важно е накрая как свършва мачът. Можем да започнем и още по-слабо, но ако накрая печелим няма значение. Хубаво е да го правим от началото, за да се опитаме да ни бъде по-лесно. Въпреки че победихме, мачът не беше лесен до последната минута. Важно е кой е по-търпелив в нападение и в защита. Кой играе по-умно, но общо взето важен е опитът. 

Искам да четем по-добре ситуациите, в защита да сме още по-агресивни - организация в нападение и в защита и борби - това трябва да е основното. Всеки следващ мач тежи повече и повече. Да, ние победихме днес - 1:0 за нас, но важното е да отидем в Бургас с 2:0 и там да се опитаме да затворим серията, но това е много далеч и имаме доста работа да свършим преди това. Ще се концентрираме изцяло върху следващия мач и ако можем да отидем 2:0 - супер, ако не - нищо фатално не е станало и серията започва отначало. Аз много се зарадвах, че залата беше доста шумна. Надявам се другия мач да е още по-шумно", каза №10 от състава на победителите.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти