Петър Златанович: Успяхме да ги спрем през второто полувреме

Наставникът на Балкан Петър Златанович остана доволен от представянето на отбора си през второто полувреме при победата над Черноморец с 87:74 в първия мач от финалната серия за титлата в НБЛ. 

Балкан направи първата крачка към втора поредна титла
Балкан направи първата крачка към втора поредна титла

"Слабият старт е заради това, че играхме пред нашата публика и имахме притеснения. Оттам се получиха грешки в защита и пренавиване. Може би трябваше да правим повече фалове на Тъкър, за да не се разиграе. През второто полувреме обаче се държахме добре и успяхме да ги спрем. Тактическият замисъл бе да имаме борба, колкото и те. Нека сме равни при този показател. Да, спряхме Тъкър, не може 40 минути един играч да те бие. 

В понеделник очаквам още техни хора да се включат. Готвихме се една идея по-спокойно, защото те бяха малко емоционално изтощени след историческата победа над Рилски спортист. Имаме какво да подготвим за следващия мач. Чувствам се супер на терена. Чакането до мача е най-трудното нещо. Във втория мач ще се опитаме да останем равни при борбите, защото те ще наблегнат точно там. Ще опитаме да бъдем по-агресивни на контраатаките", каза Златанович.

Снимки: Startphoto

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти