Може ли Бриджстоун да се върне във Формула 1?

Може ли Бриджстоун да се върне във Формула 1?

До днес се смяташе, че следващият конкурс за доставчик на гуми във Формула 1 е едва ли не формалност, с оглед на това, че от Пирели се чуха уверени сигнали, че италианците нямат намерение да се раделят със световния шампионат. Но в началото на състезателния уикенд в Австралия стана ясно, че японският гигант Бриджстоун също има интерес и може да се пробва да се върне в спорта.

Бриджстоун има 244 старта между 1976 и 2010 година, като кандидатурата на компанията ще е сериозна, тъй като японците вече имат състезателен и производствен опит да доставят гуми във Формула 1. Но заявката на Бриджстоун все още не е официално потвърдена, а ако това се случи, то ФИА ще се окаже в изключително изгодна роля, тъй като ще може да наложи повече от своите условия на кандидата, който спечели конкурса.

Евентуалното завръщане на Бриджстоун няма да означава „гумена война” във Формула 1, тъй като отново се търси единствен доставчик на всички отбори.

Верстапен остана недоволен от работата с гумите
Верстапен остана недоволен от работата с гумите

От Пирели вече получиха документите за участие в новия конкурс за сезони 2025-2027, като става въпрос за около 50 страници изисквания и спецификации, но от италианската компания вече коментираха, че новите сликове няма да са много по-различни от тези, които се използват сега.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти