Гледай на живо

Какво не достигна на Арсенал и Тотнъм за победа в дербито - Гледайте "Контра"

Съдбоносно събрание на борда на Барса през тази седмица, отборът се мести от "Камп Ноу" от следващия сезон

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е свикал среща на борда в четвъртък, която може да има изключително значение за бъдещето на клуба. Като първа точка в заседанието трябва да бъде обсъдено финансирането на преустройството на “Камп Ноу”.

Самият Лапорта определи краен срок до 31 март за уреждане на всичко около него, тъй като това е датата, на която трябва да бъде уведомена УЕФА за това на кое съоражение ще играят домакинските си срещи каталунците през следващата година. От клуба смятат, че споразумението за финансирането е близо, но е възможно да отнеме още няколко седмици от окончателното му финализиране. Но там вече смятат за сигурно, че през следващата кампания каталунците ще домакинстват на “Монжуик”, а не на “Камп Ноу”.

Президентът на Ла Лига лично забил нож в гърба на Барселона
Президентът на Ла Лига лично забил нож в гърба на Барселона

Шефовете на Барселона търсят инвеститори, тъй като се надяват да съберат около милиард и половина, като по предварителни изчисления на толкова се оценява реконструкцията на стадиона. За тази цел те са се обърнали към “Голдман Сакс” и “Дж Пи Морган”, които помагат на шефовете в търсене на свежи финанси. Проблемът пред каталунците в този момент е набиращия все по-сериозен отзвук скандал “Негреира”, който вдъхва сериозни съмнения и повишава лихвите на съответните заеми.

Барселона спешно урежда контроли, за да спечели пари
Барселона спешно урежда контроли, за да спечели пари

Именно този скандал се очаква да бъде другата най-важна тема в заседанието на борда на директорите. Клубът ще търси вариант да успокоява инвеститорите. Клубът вече е изпратил официално писмо до спонсорите и “сосиос”, в което защитава своята невинност и категорично отхвърля обвиненията в купуване на съдии. Сега обаче се очаква да бъдат обсъдени следващите конкретни стъпки по защитата на клуба в съда, както и течащите в момента разследвания - вътрешно и тези на държавните институции. Последните информации сочат, че Лапорта планира в средата на април, на която да бъдат представени силни и неопровержими доказателства, които категорично да оборят твърденията.

Последната точка, която се очаква да бъде обсъдена, е тази на планираното и започващо драстично намаляване на заплатите в клуба. Барселона трябва да намали общата сума за възнаграждения с 200 милиона до лятото.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички