Гледай на живо

На гости в "Без засади" са Red Devils Bulgaria

Петър Стойчев: Антъни е легенда и вярвам, че отново ще носи успехи на България

Легендата на българското плуване Петър Стойчев присъства на пресконференцията на родната федерация по случая “Антъни Иванов”. На нея стана ясно, че държавата и в частност федерацията са осигурили “напълно достатъчни” условия за подготовка и финансово обезпечение на българските състезатели.

“Заплатата от 2000 лева е за нуждите на състезателя извън тренировките, храна, пътуване, хотели и тн. Тя не отива за екипировка, хотели или храна. По мое време заплатите бяха трицифрени. Националните състезатели са обезпечени с всичко необходимо за подготовка. Заплатите са напълно достатъчни, както и условията от федерацията за подготовка.

Аз имах няколко спонсора, когато се състезавах. Не може да се занимаваме с битовизми. На много хора много неща не им харесват в живота. Ние сме хората, които да покажем на обществото, че можем да развиваме спорта и в частност плуването.

Един човек не е доволен заради някакви детайли. Антъни продължава да е легенда и пример за младите. Вярвам, че ще мине през всички затруднения и ще тренира, за да носи успехи на България”, каза Стойчев, като изказа съболезнования на близките на маратонеца Васко Стоянов, който почина вчера.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти