Пирин има нов изпълнителен директор

Общинския съвет в Благоевград одобри кандидатурата на Кирил Стойков за изпълнителен директор на Пирин (Благоевград). Утре, 24 март, предстои извънредно общо събрание на ФК Пирин АД, свикано преди акциите на клуба да бъдат прехвърлени от собственика на клуба Пол Белогур на ОФК Пирин. Именно Общото събрание на клуба бе причина за днешната извънредна сесия, на която да бъдат обсъдени точките в него.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

С 33 гласа "за", двама "против" и двама въздържали се съветници, днес беше прието управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов да участва извънредното заседание на акционерите на клуба и да гласува "за" освобождаването на Благой Грозданов от позицията председател и член на съвета на директорите на клуба и на Велислав Елезов от позицията изпълнителен директор и представляващ дружеството, както и от позицията член на съвета на директорите.

Втората точка, по която Дафинов е упълномощен да гласува "за" е изборът на Кирил Стойков за изпълнителен директор на ОФК Пирин, както и за избора на Стойков и Станко Йовчев за членове на съвета на директорите, предава БТА.

До промени в клуба се стигна, след като през февруари собственикът на клуба Пол Белогур обяви, че се оттегля от клуба и дарява всичките си акции на община Благоевград. На сесия на Общински съвет - Благоевград акциите бяха приети от Общински футболен клуб Пирин, който и към онзи момент притежаваше, макар и малък дял в клуба.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички