Шампионът Хебър и Община Пазарджик с благотворителна инициатива за пострадалите в Турция и Сирия

Волейболен клуб Хебър и Община Пазарджик показаха своята съпричастност към хилядите пострадали след тежкото земетресение в Турция и Сирия, като предприеха дарителска акция.

Бяха събрани стоки от първа необходимост за пострадалите, сред които памперси, дезинфектанти, печки, легла, одеяла, дрехи и други.

Те вече са в националната база на БЧК за разпределяне към нуждаещите се.

„Молим се за всички пострадали и за семействата на жертвите“, написаха от ВК Хебър на официалната си фейсбук страница.

Община Пазарджик, съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и волейболния шампион на България - Хебър, изпратиха първия микробус с дарения за пострадалите от земетресенията в Турция.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Още вчера кметът на града Тодор Попов организирал първите дарения към пострадалите региони.

„Изключително важно е да подадем ръка на нашите съседи в труден момент. Съпричастни сме към болката и мъката на хората, загубили близките си и покрива над главата си“, коментира Попов.

Президентът на волейболния шампион Хебър Александър Иванов обясни: “За нас като клуб винаги е било важно да сме съпричастни с каузите, които вълнуват местната ни общност. Искрено се надявам да сме от полза с дарението и да амбицираме все повече хора да се включат! Под руините в Турция, за съжаление, изчезнаха момчетата от цял волейболен отбор и множество футболисти“.

Главен комисар Александър Джартов – и.д. на ПБЗН, коментира, че България е изпратила най-подготвените си спасители, за да търсят оцелели под руините след земетресенията. 

„Оказваме пълна подкрепа на Община Пазарджик в инициативата за събиране на дарения, като всички стоки се разтоварват в центрове на пожарната, откъдето ще заминат за Турция“. Набирането на дарения от Община Пазарджик за пострадалите в Турция е координирано и от директора на Ситуационния център на МВнР Таня Димитрова.

Първият бус с дарение от Община Пазарджик и волейболен клуб Хебър пристигна при Девета районна служба на Пожарната в столицата, като в следващите часове се очаква да отпътува и за Турция.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти