Сериозни промени в аеродинамиката на Ред Бул RB19?

Сериозни промени в аеродинамиката на Ред Бул RB19?

Днес е представянето на цветовата схема на Ред Бул за сезон 2023 във Формула 1 и може би най-ранната версия на новия автомобил на световните шампиони – RB19. От тима няма потвърждение за премиерата на новия автомобил днес, но според слуховете RB19 ще е много по-различен от предшественика си RB18, с който Макс Верстапен спечели 15 победи през миналия сезон.

Очаква се, че 90% от аеродинамичния пакет на автомобила ще е напълно нов, а първата окончателна версия на колата ще се появи най-рано на предсезонните тестове в Бахрейн или дори за самото състезание в началото на март.

Преди година, когато преди сезона имаше две тестови сесии Ред Бул и Мерцедес участваха в първата с „много суров” вариант на новия си автомобил, а за втората и за първото състезание вече виждахме напълно готовия нов болид.

Утре обявяват съюза на Ред Бул с Форд във Формула 1
Утре обявяват съюза на Ред Бул с Форд във Формула 1

Очаква се, че днес на представянето на Ред Бул ще бъде съобщена и голямата новина, че от 2026 година доставчик на задвижващи системи на тима ще е американският автомобилен гигант Форд. Тази информация изтече вчера, но тепърва предстои да видим дали ще се потвърди.

Ред Бул ще се издържа само от спонсори
Ред Бул ще се издържа само от спонсори
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички