Изненада от Манчестър: свалиха всички обвинения срещу Мейсън Грийнууд

Година след задържането си футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд вече е свободен човек, след като всички обвинения срещу него бяха свалени. На 30 януари 2022 година нападателят беше арестуван, а по-късно и обвинен в опит за изнасилване, нанасяне на телесни повреди и контролиращо и принуждаващо поведение спрямо бившата му приятелка.

После той беше пуснат под гаранция, после пак задържан, но и отново пуснат в изчакване на процеса, който беше насрочен да започне чак на 27 ноември 2023 г. Днес обаче от полицията обявиха, че Грийнууд вече не е обвиняем.

“В този случай е налице комбинация от оттегляне на ключови свидетели и придобит нов материал, въз основа на което вече не е налице реалистична възможност за налагането на осъдителна присъда - се казва в официалното изявление на полицията. - При тези обстоятелства наше задължение е да преустановим случая. Обосновахме решението си на всички страни.”

След задържането му Манчестър Юнайтед се разграничи от него и не му даваше да тренира с тима. Последният му мача за тима беше на 22 януари 2022 г.

Манчестър Юнайтед с обръщение по случая с Грийнууд
Манчестър Юнайтед с обръщение по случая с Грийнууд

Скандалът преди година избухна, след като в социалните медии бяха публикувани снимки и видеоклипове от жена, която информира за извършено срещу нея физическо насилие.

Първи коментар и от Мейсън Грийнууд
Първи коментар и от Мейсън Грийнууд
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички