Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Сърбия - Англия

Мъри: Трябва да запазваме играчите си, ако искаме да надграждаме

Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира доста теми при завръщането на тима в София след едномесечния лагер в Дубай. Той сподели, че е доволен от старанието на своите футболисти.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

„Футболистите се стараха много. Това, което имахме като идея, го свършихме. Сега важното е да се настроим на българска вълна и да се представим по най-добрия начин. Контузията на Петрис ни остави с човек по-малко. Успяхме да наваксаме по-малките пропуски. Нямаме причина да сме недоволни. Напредваме в някои компоненти - най-вече в увереността над контрола на топката, но все още ни трябва увереност и самочувствие пред гола. Трябва да сме по-безупречни във фаза защита. Имаме още доста къде да работим и надграждаме. Важен е начинът, по който ще стартираме. Малко падна класата на съперниците си, това беше проблемът. И ние имаме да искаме неустойки. Взехме това решение за мача със Спартак (Москва). Имахме отлично време, отлични терени и отлична храна. Естествено и в Турция има добри условия. Имаме достатъчно наши неща и проблеми. Имаме време до първите мачове. По-важно е как ще се представим ние, а не нашите съперници. Сменят се полека-лека приоритетите. Сега изграждаме отбор“. 

13 Левски се прибра от Дубай

„От миналия до този януари виждате сами каква драстична разлика има в интереса към нашите играчи. Всички, които са около и в отбора, вършат добра работа. Неслучайно има такъв голям интерес към наши играчи. Щом можем да надграждаме от лятото, трябва да запазваме нашите играчи. Видях голямо старание и желание в играчите да работят добре. Отборите от контролните срещи не могат да бъдат голям атестат докъде е стигнал Левски. Сега ще ни трябва повече воля и характер. Имаме си бюджет, който засега стриктно спазваме. След напускането на Миланов имаме отворена опция. Ако Левски надгражда, трябва да добавя повече класа. Това е максималното, което можем да направим с този бюджет. Все още трябва да мислим за спасението на клуба. Мисля, че привлякохме възможно най-добрите опции. Характерът и колективът ще бъдат ключови в следващия месец и половина. Факт е, че на този етап успяваме да плащаме заплати на играчи и служители. Моята позиция относно Георги Иванов не се различава спрямо тази на клуба. Тук няма различни позиции“.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички