Тото Волф обясни докога ще остане Мерцедес във Формула 1

Тото Волф обясни докога ще остане Мерцедес във Формула 1

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф даде най-семплата рецепта за това докога заводският тим на германската автомобилна марка ще участва в световния шампионат – докато побеждава.

„Докато тимът ни е успешен, докато печелим състезания и се борим за титлата, дори и да не успяваме всяка година да станем шампиони, ние изобщо няма да разглеждаме възможността да напуснем Формула 1. Това дори не се обсъжда”, обясни Тото.

2022 се оказа най-слабият сезон на Мерцедес в хибридната ера на Формула 1, като тимът спечели само едно състезание и остана далеч от битката за световната титла.

Бивш шеф във Ферари: Биното беше обречен, след като се скара с Леклер
Бивш шеф във Ферари: Биното беше обречен, след като се скара с Леклер

„За Мерцедес е важна посоката, в която се развива Формула 1 – допълни Волф. – От 2026 година ще се използва 100 процента биогориво, което ще ни позволи да развиваме екологични технологии. Съвременната Формула 1 е много стабилна, благодарение на удачния бизнес модел на организатора и отборите. Договорите с промоутърите се сключват поне за 3 години, а някои писти имат контракти за пет или дори за 10 години. Това важи и за договорите със спонсорите. Приходите на отборите са ясни и предсказуеми за години напред, а разходите са ограничени от тавана на бюджетите”, допълни Волф.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички