Защо в Ред Бул са против кандидатурата на Андрети-Кадилак?

Общата кандидатура на Андрети и Кадилак за място на стартовата решетка във Формула 1 през 2026 година все още изглежда разделя хората в падока на шампионата.

Някои от тях са настроени позитивно към идеята за увеличаването на броя на отборите, докато други не са толкова отворени към тази идея. Един от тимовете с по-негативна нагласа е този на Ред Бул, чийто ръководител Кристиан Хорнър обясни защо позицията на „Биковете“ е такава.

До 2 месеца трябва да има решение за Андрети?
До 2 месеца трябва да има решение за Андрети?

„Ако добавим още един или два отбора то стойността на съществуващите десет тима ще намалее, което няма да е добре, особено за отборите от по-задната част на класирането, чиято стойност сега също е доста висока. Двата отбора, които подкрепят Андрети (Макларън и Алпин) или имат партньорство с тях в Щатите, или ще им доставят двигатели. Останалите осем се чуди защо трябва да намаляваме нашия дял от наградните фондове, за сметка на нов тим.

„Аз мисля, че сега и десетте отбора са в много добро състояние, като това се дължи на популярността на спорта, на тавана на бюджетите и на ексклузивността на спорта, в който има само десет тима. Според мен Формула 1 трябва да внимава много с вкарването на нов отбор, ако това може да създаде проблеми в бъдеще“, заяви Хорнър.

Андрети нарече отборите във Формула 1 „алчни“
Андрети нарече отборите във Формула 1 „алчни“

До момента освен Макларън и Алпин в подкрепа на кандидатурата на Андрети и Кадилак се изказаха и от Уилямс, но британският тим постави условия, които малко или много отговарят на казаното и от Хорнър, а именно включването на Андрети-Кадилак да не доведе до загуби за вече съществуващите отбори.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти