Бергер: Не искам работа, а време за децата ми

Бергер: Не искам работа, а време за децата ми

Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер наскоро приключи продажбата на един от най-популярните национални пистови шампионати - DTM, след което се появиха слухове, че австриецът може да се завърне в световния шампионат, включително и като шеф на отбор или поне съветник. Бергер обаче обясни пред Speedweek, че засега не бърза да се захваща отново с работа.

“В последните години загубих мои близки приятели - Мансур Оджех, Ники Лауда, Диди Матешиц - обясни Бергер. - Това ме накара сериозно да се замисля. В един момент вече не исках просто да работя и да печеля пари, след това се разболях от коронавирус и това ме накара да помисля за бъдещето ми.”

И Бергер обясни защо вече няма интерес към натоварената работа.

Ауди привлича Бергер за съветник?
Ауди привлича Бергер за съветник?

“Реших, че трябва да променя живота си - призна бившият пилот. - Сега важна роля в живота ми имат децата ми. Искам да водя 6-годишния ми син на картинг и 9-годишната ми дъщеря на езда. Искам да им отделям повече време. Получих няколко предложения от отбори от Формула 1, всички те бяха супер интересни, но не се вписваха в новите ми житейски планове.”

Има ли Алонсо интерес към Ауди?
Има ли Алонсо интерес към Ауди?

Явно скоро няма да видим отново Бергер във Формула 1, дори и като съветник.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички