Гасли: Бяхме далеч от целите си през 2022 година

Гасли: Бяхме далеч от целите си през 2022 година

Сезон 2022 във Формула 1 бе доста разочароващ за тима на Алфа Таури и неговите пилоти Юки Цунода и Пиер Гасли. Италианският състав остана на предпоследното място в конструкторския шампионат с едва 35 точки на своята сметка. От тях 23 бяха спечелени от Гасли, който завърши 13-ти при пилотите, докато с 12-те си точки Цунода се класира на 17-то място.

След края на сезона Гасли, който от догодина ще се състезава за тима на Алпин, коментира, че представянето на Алфа Таури през 2022 година е било далеч от очакванията. По думите на французина за него и Цунода е било трудно да максимизират потенциала на AT03 заради непредвидимото поведение на колата.

„Поне от моята гледна точка беше трудно да прогресирам и работя с кола, която нямаше същия потенциал като тази от 2021. Не беше лесно да поддържаме мотивацията вътре в отбора, защото момчетата бяха много концентрирани върху това да минимизираме грешките.

„Миналата година беше великолепна за всички, тя беше нашата най-успешна, а през тази бяхма далеч от големите очаквания, които самите ние имахме след силния сезон 2021. Определено беше трудно за всички да запазят мотивацията“, обясни Гасли пред motorsport.com.

Пиер Гасли за Алфа Таури: Догодина те ще са по-напред в класирането
Пиер Гасли за Алфа Таури: Догодина те ще са по-напред в класирането

По-рано той беше коментирал и бъдещето на Алфа Таури и неговите очаквания за представянето на италианския тим догодина. Тогава французинът заяви, че във фабриката във Фаенца вярват, че AT04 е най-добрата кола, коята някога е правена там.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти