Пиер Гасли за Алфа Таури: Догодина те ще са по-напред в класирането

Пиер Гасли за Алфа Таури: Догодина те ще са по-напред в класирането

Отборът на Алфа Таури имаше доста разочароващ сезон 2022 във Формула 1, с който се смъкна до деветото място в класирането при конструкторите. Двамата пилоти на тима от Фаенца – Пиер Гасли и Юки Цунода успяха да съберат едва 35 точки, с които Алфа Таури завърши на два пункта зад Хаас в битката за осмата позиция.

Според Гасли, който догодина ще се състезава на тима на Алпин, неговият вече бивш отбор ще бъде в много по-добра позиция през сезон 2023, отколкото бе през изминалата кампания. Думите на французина идват, след като инженерите на Алфа Таури са му казали, че новата кола на отбора ще е най-добрата, която някога е била произвеждана във Фаенца.

„Те ми казаха, че колата за догодина ще е най-добрата, която някога са имали и тя ще им позволи да се борят в челото. Това е нормално, всички в падока ще направят стъпка напред и един Господ знае какво ще се случи“, заяви Гасли.

Той също така сподели и очакванията си за първия си сезон в екипа на Алпин, като заяви, че се надява да се бори за подиуми и победи.

„Надявам се ние да се борим в челото, може би за подиуми, победи или влизане в петицата. А може и да имаме по-труден сезон. Обикновено отборите имат различни дизайнери, някои от тях сменят отбори, така че има някакви характеристики, които се пренасят, но може и да има големи изненади.

„Ще е важно да се подготвим максимално добре. Стискам палци пакетът на Алпин да е по-добър от тазгодишния. Те успяха да победят Макларън през този сезон, така че следващата цел е голямата тройка“, каза Гасли.

Гасли не очаква да има проблеми в работата си с Окон
Гасли не очаква да има проблеми в работата си с Окон

Догодина той ще си партнира със своя сънародник Естебан Окон като двамата ще формурат първия изцяло френски пилотски тандем във Формула 1 от 1994 година насам.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти