Окон се чувства „по-релаксиран“ при новото ръководство на Алпин

Окон се чувства „по-релаксиран“ при новото ръководство на Алпин

Пилотът на Алпин Естебан Окон заяви, че се чувства „по-релаксиран“ при сегашната управленска структура на френския тим, която бе наложена в началото на годината.

Преди старта на сезон 2022 бившият ръководител на Астън Мартин/Рейсинг Пойнт/Форс Индия Отмар Шафнауер бе привлечен в Енстоун, за да оглави тима на Алпин. Американецът практически пое юздите от Марчин Будковски и Давиде Бривио, които водеха отбора през 2021 година, след напускането на Сирил Абитебул в края на 2020-та.

Окон с уникално постижение през 2022
Окон с уникално постижение през 2022

В момента ръководителят на Алпин Шафнауер отговаря диреткно пред изпълнителния директор на Алпин Лоран Роси, който от своя страна отговаря само пред главния шеф на Рено Лука де Мео. Според Окон тази ясна управленска структура му позволява да извлече най-доброто от себе си и отбора.

„За първи път пристигнах в Енстоун през 2010, преди цели 12 години. Лудост е колко много промени се случиха в този период. Очевидно сме устойчиви дългосрочно, което е добре. Имаме страхотно ръководство с Отмар, Лоран и Лука. Мисля, че отборът е фантастичен“, заяви Окон.

„Те ни дават позитивно напрежение. Не лошо напрежение, което те задължава да се представяш добре, иначе всичко свършва. Напълно различно е. Страстта за състезанията и моторните спортове. Откакто Лоран, Лука и Отмар поеха отбора аз се чувствам много по-релаксиран и добър. Точно за това аз трябва да съм много спокоен“, добави още френският пилот.

Как височината на Окон се отразява на неговото каране?
Как височината на Окон се отразява на неговото каране?

Той също така коментира и прогреса на Алпин през изминалия сезон и заяви, че има още работа за вършене, преди френският тим да може да се включи в битките за победите и титлите.

„Все още не сме там, затова аз продължавам да казвам, че трябва да сме здраво стъпили на земята, да продължаваме да работим и ще видим къде ще ни отведе това. Аз се целя в това, което вярвам, че мога да постигна. Аз разчитам на работата, която върша. Всяка седмица съм във фабриката и работя здраво.

„Определено не искам да съжалявам, че не съм работил достатъчно усърдно, когато дойде краят на моята кариера. Това е нещо, което не искам да ми се случва. Всичко зависи от мен“, каза французинът.

Самият Окон е част от отбора на Алпин/Рено от 2020 насам, като в този период той има два подиума, от които една победа в Унгария през 2021 година. В хода на изминалия сезон 2022 французинът помогна на своя отбор да завърши на четвъртото място в конструкторския шампионат, като той победи с 92:81 Фернандо Алонсо.

Окон: Радвам се, че взех повече точки от Алонсо
Окон: Радвам се, че взех повече точки от Алонсо

Догодина Окон ще има нов съотборник в лицето на Пиер Гасли, които пристига от Алфа Таури, за да замени поелия в посока Астън Мартин Алонсо. В миналото Гасли и Окон са имали напрегнати моменти помежду си, но надеждите и на двамата са това да си остане в миналото.

Последвайте канала ни в

Снимки: Sportal.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти