Златко Далич: Това няма да е последният турнир на Модрич

Златко Далич: Това няма да е последният турнир на Модрич

Хърватия направи чудеса, за да подържа висок имидж толкова дълго време в международния футбол и е решена да запази репутацията си срещу Япония в мача от 1/8-финалите на Световното първенство в понеделник, каза треньорът Златко Далич.

"Населението на Хърватия е 4 милиона и резултатите, които постигнахме на световната сцена, са чудотворни, каза Далич, чиято нация беше вицешампион на последното Световно първенство и е непобеден в три мача в Катар. - Непрекъснато присъстваме на турнири и световни първенства и това само по себе си е голям успех. Превърнахме се в световна футболна сила".

"Япония ще прилагат философията на самурайския воин. Същото ще направим и ние. Ако искаме да отидем по-далеч, трябва да приложим същото отношение, да дадем всичко от себе си и никога да не подценяваме никого, добави Далич отбелязвайки оскъдната статистика на Япония за владеене на топката и при двете победи. - Япония владее най-малко топката в света, но прави страхотен успех. Това е най-упоритият съперник. Те просто не се отказват. Ние имаме подобен манталитет. Стоим на равна основа".

Всеки има право да мечтае. През 2018 г. показахме, че мечтите могат да се сбъдват. През последните 20 години Хърватия изигра великолепни мачове. Ако погледнете страните в осминафиналите, ние сме страната с най-малко население. Тук сме въпреки всичко“, заяви специалистът.

Далич отличи капитана на Хърватия Лука Модрич, който отново игра изключително, въпреки че е в залеза на кариерата си на 37 години. „Не мога да му направя достатъчно комплименти за представянето му. Това няма да е последният турнир, на който ще играе за Хърватия. Неговият професионализъм, добрата му форма, тренировките му, работата му върху самоусъвършенстването е безпрецедентна. Ще имаме нужда от Лука още известно време в бъдеще“, завърши Далич.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички