Нагатомо преди Хърватия: Самураите лъскат оръжията си преди битка

Ветеранът Юто Нагатомо заяви, че Япония трябва да се обърне към духа на самураите и без страх в утрешния 1/8-финален сблъсък с Хърватия. Бранителят освен това натърти, че това може да е ключово за постигането на евентуален положителен резултат, тъй като, ако си уплашен, няма да можеш да ползваш правилно своите ключови способности. 

Вдъхновена Япония съсече Испания със спорен гол и спечели групата
Вдъхновена Япония съсече Испания със спорен гол и спечели групата

“Има тактики, които са важни, но колкото и да сме се подобрили в това отношение, ако сме уплашени на терена, тогава тези неща са безполезни. Преди самураите да влязат в битка, те полират оръжията си и се опитват да подобрят техниката си, но ако са уплашени по време на битката, няма да могат да се възползват от тези оръжия правилно. Същото е и във футбола. За да можем да се възползваме максимално от всички тези тактики, които тренираме, първото условие е да имаме смелост. Така че утре трябва да сме смели,” заяви Нагатомо.

Мориясу: Играчите ни вече са много по-способни
Мориясу: Играчите ни вече са много по-способни
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички