Гледай на живо

Отзиви след: ЦСКА 1948 и Шкендия (Северна Македония) 2:0

Мерцедес почете Ники Лауда

Мерцедес почете Ники Лауда

Мерцедес почете покойния неизпълнителен директор на тима Ники Лауда, като кръсти на негово име улицата, която води към базата на тима в Бракли. Легендарният австриец почина през май 2019 и остави огромна празнина, както в тима на Мерцедес, така и в света на Формула 1.

Новото име е „Лауда Драйв”, а досегашното беше „Рейнард Парк” – на предишния собственик на имота Ейдриън Рейнард. Мерцедес приключи сделката за закупуването на имота в Бракли през миналата година и от тима са поискали одобрение от семейството на Лауда и местната власт в Бракли, за да сменят името на улицата.

Шефът на Мерцедес Тото Волф, който беше много близък с Лауда, участва в церемонията и постави на новата табела една от червените шапки на австриеца.

Шумахер сменя Де Врийс в Мерцедес
Шумахер сменя Де Врийс в Мерцедес

„Нашият скъп приятел и колега Ники не би искал да се вдига много шум около това, но също така щеше да е горд, че тази улица носи неговото име – заяви Волф. – За нас беше привилегия да работим с него и аз имам страхотен късмет, че мога да кажа, че той беше един от най-добрите ми приятели.”

Биното преговаря да оглави тима на Ауди във Формула 1
Биното преговаря да оглави тима на Ауди във Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти