Биното преговаря да оглави тима на Ауди във Формула 1

Биното преговаря да оглави тима на Ауди във Формула 1

Матиа Биното, чиято раздяла с Ферари беше официално потвърдена вчера, вече преговаря за завръщане във Формула 1. Това обяви италианският сайт Calciomercato, който обаче трудно попада сред надеждните източници на информация за Формула 1.

Оставката на Биното беше приета вчера и той обяви, че си тръгва „със съжаление” след 28 години в Маранело. Все още обаче не се знае кой ще заеме мястото му начело на Черните кончета. Ако обаче информацията за Ауди се потвърди, то най-вероятно постът във Ферари ще е единствената възможност на Фредерик Васьор от Заубер да остане в спорта. Ауди купува Заубер и досега няма индикации дали германците планират да оставят Васьор начело на тима от Хинвил.

В днешната преса в Италия се появиха повече подробности относно провала на отношенията между президента на Ферари Джон Елкан и Биното. Според Елкан, Биното не е достатъчно „безмилостен и решителен” и освен това Матиа беше назначение на покойния Серджо Маркионе, а Елкан и екипът му методично разчистват всички хора на ръководни постове, поставени там от Маркионе. Биното беше последният, оцелял толкова дълго.

Ферари си търси пети шеф за 9 години
Ферари си търси пети шеф за 9 години

„Джон Елкан и Биното така и не успяха да се сработят – обяснява източникът на Caliomercato. – И това не беше тайна за никого, нито във Ферари, нито в Stellantis. Просто Елкан не искаше да си изцапа ръцете с махането на Биното.”

Какво каза Леклер за напускането на Биното?
Какво каза Леклер за напускането на Биното?

И още интересни подробности от отношенията на Биното с шефовете му.

Официално: Биното напуска Ферари
Официално: Биното напуска Ферари

„Матиа допусна грешки, вярваше твърде много на хора, които го подведоха, но големите шефове се дразнеха от честите му появи пред медиите и невинаги адекватните му обяснения пред тях – допълни друг източник от Маранело, също останал анонимен. – Освен това, Биното нито веднъж не получи подкрепата от шефовете си по важните въпроси във Формула 1. Да сте чули нещо от Елкан по темата за нарушаването на тавана на бюджетите от Ред Бул или пък промяната на правилата в хода на сезона, които бяха в полза на Мерцедес? Нищо. Това е липса на подкрепа. Собствениците и големите шефове не вярваха на Биното.”

4 отбора искат Биното, Ферари не му приема оставката
4 отбора искат Биното, Ферари не му приема оставката

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти