4 отбора искат Биното, Ферари не му приема оставката

4 отбора искат Биното, Ферари не му приема оставката

Раздялата на Матиа Биното и Ферари явно ще е основният спектакъл във Формула 1 до края на годината. В края на миналата седмица се появиха информации, че този път шефът на Скудерията ще бъде уволнен, после стана ясно, че той е решил да подаде оставка и от петък насам вървят преговори за условията, при които той ще напусне.

От хората, които са спрягани за мястото му във Ферари единствен Рос Браун обясни, че планира да напусне Формула 1, още в края на годината и така се самоизключи от кръга претенденти за поста на Биното в Маранело.

А италианската преса се постара да осигури интересни детайли от случващото се зад кулисите в Скудерията.

„След Абу Даби Биното не е общувал с топ мениджмънта на Ферари, което потвърждава неговата изолация – написа Луиджи Перма от La Gazzetta dello Sport. – Условията по напускането на Биното, който има договор с тима до края на 2023, все още не са уговорени.”

Кой може да смени Биното във Ферари?
Кой може да смени Биното във Ферари?

Вече беше споменато, че шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор е фаворитът на Шарл Леклер да смени Биното, а от Ферари са предложили поста на Андреас Зайдъл, Франц Тост и дори Кристиан Хорнър, но всички те са отказали.

Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор
Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор

Според Стефано Марини от La Stampa Васьор „остава кандидат за поста”, а до назначаването на наследник на Биното тимът ще се ръководи от главния изпълнителен директор на Ферари Бенедето Виня. Възможно е тази роля да бъде поверена и на заместника на Биното Лоран Мекис.

Отново: Защо Ферари загуби от Ред Бул?
Отново: Защо Ферари загуби от Ред Бул?

Според непотвърдена информация, президентът на Ферари Джон Елкан все още не е приел оставката на Биното, а друг източник от обкръжението на швейцареца обяви, че той вече е получил предложения за работа от поне 4 отбора във Формула 1, като сред тях са Алпин и Астън Мартин.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти