Перес обясни защо е бил наказан

Перес обясни защо е бил наказан

Серхио Перес спечели вчера Гран При на Сингапур и часове след финала запази победата, въпреки че беше наказан с 5 секунди заради нарушение на правилата за движение зад колата на сигурността. Става въпрос за правилото, че лидерът на колоната трябва да се движи в рамките на десет дължини на автомобила зад колата на сигурността, т.е да не изостава твърде много. Перес не го направи и беше наказан.

След като стана ясно, че Серхио ще получи само едно наказание, а не две, както се очакваше, той обясни поведението си зад колата на сигурността.

„Получи се недоразумение – беше категоричен мексиканският пилот на Ред Бул. – На участъците от пистата, където можех да съм близо до колата на сигурността, тя вървеше много бавно. А там, където нямах тази възможност, колата на сигурността поддържаше много висока скорост. Така и не успях да схвана този ритъм. Но условията на пистата бяха много трудни, особено във финалния сектор на пистата беше просто невъзможно да съм близо до колата на сигурността.”

Серхио Перес бе наказан, но запазва победата си от Гран При на Сингапур
Серхио Перес бе наказан, но запазва победата си от Гран При на Сингапур

Перес спечели победата след ожесточено преследване от страна на Шарл Леклер, като едва в последните обиколки натискът на пилота на Ферари отслабна. Но успехът на Серхио дойде точно навреме, тъй като през втората половина на сезона развитието на автомобила на Ред Бул не е по неговия вкус спрямо стила му на пилотиране и световният шампион Макс Верстапен се справя много по-успешно.

Перес: Едно от най-добрите ми състезания
Перес: Едно от най-добрите ми състезания

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти