Серхио Перес бе наказан, но запазва победата си от Гран При на Сингапур

Серхио Перес бе наказан, но запазва победата си от Гран При на Сингапур

Серхио Перес бе потвърден като победител в надпреварата за Гран При на Сингапур във Формула 1, въпреки че получи наказание близо 3 часа след финала на състезанието на „Марина Бей“.

Мексиканецът бе санкциониран с 5 секунди, тъй като не спази максималната дистанция от 10 дължини по време на втория период с кола за сигурност малко след средата на дистанцията. За него това бе второ подобно нарушение днес, след като той направи същото и при първото излизане на автомобила за сигурност в началото на надпреварата.

Тогава обаче той бе само предупреден, а заради второто си нарушение той получи санкция от 5 секунди, 2 наказателни точки и официално предупреждение. Въпреки тези наказания той запазва победата си от „Марина Бей“, тъй като Шарл Леклер завърши на 7.5 секунди зад него, а след наказанието разликата между двамата става 2.5 секунди.

Серхио Перес със страхотна победа в Сингапур, но е застрашен от наказание
Серхио Перес със страхотна победа в Сингапур, но е застрашен от наказание

По-голямата част от тази преднина пилотът на Ред Бул изгради в последните обиколки на състезанието, в които Леклер допусна няколко грешки и излезе от DRS-зоната на своя съперник. След обявяването на официалните резултати от състезанието разликата между двамата в битката за второто място в генералното класиране се запазва на две точки в полза на пилота на Ферари.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти