Гледай на живо

Контролна среща: Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 2:0

Макс: Трябва да мога да критикувам Ред Бул за грешките

Макс: Трябва да мога да критикувам Ред Бул за грешките

Световният шампион Макс Верстапен не скри колко е ядосан след провалената квалификация в Сингапур, в която той можеше да спечели първото място на старта за днешното състезание.

„Критичното отношение при нас е двупосочно, тимът много рядко прави грешки, но аз трябва да мога да ги критикувам за такива неща. Същото важи и за мен, когато сбъркам, те ми казват какво е станало и ме критикуват. Ние работим заедно, за да се развиваме в правилната посока, тъй като искаме да сме перфектни, не просто добри”, коментира Верстапен.

След това Макс поясни, че е нямало нужда да обяснява повече на отбора какво смята по въпроса за грешните сметки за количеството гориво, след като в бокса всички са видели физиономията му, след като е свалил каската, а преди това са чули гневните му избухвания по радиото.

От Ред Бул обясниха провалената квалификация на Верстапен в Сингапур
От Ред Бул обясниха провалената квалификация на Верстапен в Сингапур

„Признавам, че за мен това беше изненада, не знам как в бокса са пропуснали това с количеството гориво – допълни Верстапен. – Мисля, че трябваше да ми позволят да довърша първата си обиколка преди да ми кажат да върна газта и да осигуря достатъчно място между мен и Гасли на пистата, но всичко това тръгна от присъствието на Пиер пред мен на трасето. Трябваше да изостана от него, но това не е извинение. Аз не мога да видя колко гориво има в колата, но тимът разполага с всички сензори на света и следи много показатели. Много неприятно.”

Грешка на Ред Бул позволи на Леклер да спечели квалификацията в Сингапур
Грешка на Ред Бул позволи на Леклер да спечели квалификацията в Сингапур

Макс допълни, че е бил сигурен, че вчера е щял да спечели квалификацията, тъй като и в двете си провалени обиколки той беше най-бърз преди да се откаже, а днес ще стартира от 8-а позиция.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти