Феновете на Хебър поискаха Николай Митов да бъде върнат начело на отбора

Фен клубът на Хебър Пазарджик се обърна към кмета на града Тодор Попов с призив да спре италианския експеримент с клуба. Привържениците искат още незабавно на треньорския пост да бъде върнат Николай Митов. 

Ето какво написаха от Фен клуб Хебър: 

"Използваме страницата ни, за да се обърнем публично към Тодор Попов - кмет на община Пазарджик

От промените в клуба изминаха 3 месеца, а още в началото съвсем добронамерено изразихме своите притеснения. Времето е най-добър съдник и всеки може сам да прецени, дали те са били оправдани или не. При започнал футболен сезон обаче, времето работи срещу Хебър, затова призоваваме към спешни мерки! Нека сложим по-бързо край на италианския експеримент! Човешко е да се греши, но с времето всяка грешка има риск да стане непоправима. Видно е, че много неща не се случват така, както би трябвало в един професионален отбор. Списъкът не е изчерпателен, но ето някои от най-притеснителните:

- неуредиците около картотекирането на новите футболисти и стратегията по привличането на чужди играчи на килограм, които на края дори не могат да вземат участие в срещите. Липса на яснота кой и на какъв принцип прави селекцията в отбора.

- изваждането на опитни играчи от състава без конкретна причина, което се премълчваше до момента, в който му дадохме гласност

- плановете за подобрения по "Георги Бенковски", където не се случва нищо, а дори напротив - базата през последните месеци не се поддържа качествено и се компрометира с всеки изминал ден. Ясно е, че осветлението изисква време, макар че Локомотив (София) и Спартак (Варна) имаха същото време и вече играят на осветление, но препоръките за нашия стадион обхващат и други неща, по които вече можеше да се работи.

Днес ще дадем гласност на нещо, което е още по-показателно за случващото се в момента! Член на щаба на Фулвио Пеа, може би усещайки накъде отиват нещата, през последните дни прави сондажи за смяна на треньорския пост и агитира за привличането на Христо Янев, който в момента е треньор на пернишкия Миньор. Всеки може да се досети лесно за кой става въпрос, но ще оставим без коментар моралната страна на тези действия. Заявяваме категорично обаче, че Христо Янев няма място в Хебър и привличането му ще бъде огромна грешка! Призоваваме и него самия да не я прави!

Г-н Попов, винаги сме били водени само от желанието Хебър да върви успешно напред. Когато след 20 години чакане видяхме отбора в А група, отново се обърнахме към Вас, защото виждахме риск лоши съветници да Ви подведат. Не получихме отговор тогава, не държим да получаваме и сега. Достатъчно е да прочетете. На този етап всичко е все още поправимо! Ще са нужни промени в движение, за което сме сигурни, че вече сте наясно. Първата стъпка обаче е една! Призоваваме по най-бързия начин да се привлече обратно за треньор на Хебър Николай Митов - "виновникът" да сме в елита този сезон. Доказал категорично, като треньор и играч, какво значи Хебър за него. Втората стъпка е да се преосмисли селекцията на клуба с акцент върху привличането на предимно български футболисти. Решението разбира се ще го вземете Вие. След като вече така или иначе се спрягат имена и то от членове на настоящия треньорски щаб, ние сме длъжни да изразим позицията си, защото сме все по-притеснени от случващото се. Никога не сме претендирали да сме винаги прави! Не претендираме и сега, но е достатъчно да погледнете коментарите под различните статии и страници, за да добиете представа какво е мнението и настроението на хората.

Само Хебър!"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти