Магнусен иска по-екстремни писти във Формула 1

Магнусен иска по-екстремни писти във Формула 1

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен заяви, че световният шампионат във Формула 1 може да стане по-вълнуващ ако в календара попаднат нови, „по-екстремни трасета” от тези, които се използват от години.

Датчанинът даде пример с няколко американски писти, с които се е запознал миналата година, когато се състезава в Щатите. Така Кевин кара на легендарни писти като „Роуд Америка”, „Дейтона”, „Уоткинс Глен”, „Себринг” „Мид Охайо” и разбира се, „Лагуна Сека”.

„Има страхотни писти в цял свят, където бих искал да пробвал автомобил от Формула 1 – обясни Магнусен. – Миналата година пробвах няколко трасета в Щатите и там ще е много интересно. „Уоткинс Глен” е страхотна писта, Формула 1 може да я използва – може би ще има компромис с безопасността, но що се отнася до това дали асфалтът е достатъчно гладък, мисля, че ще всичко ще е наред. Същото важи и за „Роуд Америка”. Що се отнася до „Мид Охайо”, това е по-скоро нереалистично за Формула 1. Но ще е хубаво, ако Формула 1 използва по-екстремни трасета.”

Магнусен даде пример с „Мугело” в Италия, която беше използвана за състезание заради коронавирус пандемията и която наистина се оказа трудна и интересна, особено на дъжд.

Джийн Хаас няма да продава отбора си във Формула 1
Джийн Хаас няма да продава отбора си във Формула 1

Догодина в Щатите ще има три състезания: в Маями, Остин и Лас Вегас, но различни анализатори твърдят, че феновете там биха имали интерес към поне още един старт. Но като добавим състезанията в Мексико и Канада, то тази част на света вече има 5 състезания – над една пета от всичките 24, планувани за догодина.

Хаас отложи преговорите за новия договор на Шумахер
Хаас отложи преговорите за новия договор на Шумахер

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти