Конте: ФА повдигна по-леки обвинения към мен и Тухел

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте определи повдигнатите към себе си и колегата си от Челси Томас Тухел обвинения от страна на ФА като по-леки от очакваното след сблъсъка между двамата през миналия уикенд. Той също така коментира своята страст, която влага в работата си, и дали е възможно клубът да привлече още нови играчи в оставащите дни от трансферния прозорец.

"Виждам, че ФА повдигна по-леки обвинения и на двама ни, нали? Трябва да го приемем и да уважим всяко едно решение. Мисля, че понякога могат да се случат подобен тип ситуации. Това не е първият, нито последният път, в който двама треньори не са съгласни един с друг. Но най-важното нещо е да продължим напред и да се уважаваме един друг. За мен тази ситуация приключи още тогава. Надявам се, че ще бъда на пейката този уикенд. Смятам, че така е правилно. Също така повтарям, че със сигурност в подобна ситуация можеш да научиш доста, но също така мисля, че се справих доста добре с това да остана спокоен и да не прекаля с реакцията ми.

Това, че прехвърлям моята страст върху играчите ми? Мисля, че трябва да се опитваме да влагаме страст във всяка една ситуация. Аз влагам страст в моята работа. Ако го правиш, ти се опитваш да дадеш всичко от себе си. Изискването ми към моите футболисти е да се трудят усърдно и да се подобряват във всеки аспект. Опитвам се да им прехвърля моите страст и желание за победа и борба по най-добрия възможен начин. Ако искаме да печелим, ще трябва да се борим. По време на мач ти живееш или умираш. Ако живееш, опонентът ти е умрял. Ако си мъртъв, значи съперникът ти е спечелил двубоя. Според моите разбирания, за да имаш амбиции, трябва да се опиташ да бъдеш добре организиран, да притежаваш качество, да имаш футболни идеи, да си добре тактически и физически, както и да имаш правилния дух.

Ако някой си тръгне, със сигурност ще дойде друг играч на негово място. Особено ако някои футболисти искат да отидат другаде, за да играят редовно. Трудно е да и задържим тук. Но същевременно трябва да бъде ясно, че ако някой пожелае да напусне, аз ще трябва да го заместя с друг. Това е много важно, защото е нужно да разполагаме със състав, който да може да се справи с доста мачове до ноември. Ето защо това е важно за мен", заяви Конте по време на днешната си пресконференция преди мача с Нотингам Форест.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички