Джийн Хаас няма да продава отбора си във Формула 1

Джийн Хаас “няма никакво намерение” да продава отбора си във Формула 1, обяви тим шефът Гюнтер Щайнер в отговор на поредните спекулации, че американският милионер може да излезе от инвестицията си.

Хаас дебютира през 2016 във Формула 1, като се изкачи до 5-ото място в класирането на конструкторите през 2018, но през 2021 не успя да спечели нито една точка. През сезон 2022 Хаас се представя доста по-добре и Кевин Магнусен и Мик Шумахер редовно се борят за точки в средата на колоната.

“Появиха се много слухове, от много хора, че Джийн Хаас продава отбора, че компанията е банкрутирала, нищо от това не е вярно - обясни Щайнер. - През 2020 Джийн искаше да види какви ще са новите технически правила за сезон 2022, основно финансовите - с тавана на бюджетите и разпределението на парите между отборите. След като това се изясни, стана ясно, че оставаме във Формула 1, няма никакво съмнение в това. В момента много хора искат да си купят отбор във Формула 1, интересът е голям, но Джийн не иска да продава, иска да продължи да работи с тима.”

Хаас отложи преговорите за новия договор на Шумахер
Хаас отложи преговорите за новия договор на Шумахер

В първите 13 състезания този сезон Хаас събра 34 точки и заема 7-ото място при конструкторите. Щайнер обяви, че целта е 6-ото място, което сега се заема от Алфа Ромео с 51 точки.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички