Стоилов: Ако е трябвало друг да пази, то аз съм сгрешил, а не Николай Михайлов

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори дни след драматичното отпадане на тима от Хамрун в сблъсъка от Лигата на конференциите.

"В четвъртък вечер не успях да заспя. Болката и тъгата бяха много повече. Усещането за мъката, която получават левскарите и Левски е неприятна, когато живееш с него", коментира Стоилов в интервю за предаването "Тази събота и неделя" по БТВ.

Специалисти не дават големи шансове на Левски за преиграване на мача с Хамрун
Специалисти не дават големи шансове на Левски за преиграване на мача с Хамрун

"Не бяхме тренирали изобщо дузпи. Винаги аз избирам. Ако някой е пропуснал, отговорността е изцяло моя, но дузпите са лотария. Голът в 94-ата минута нанесе лек шок на играчите, въпреки че в продълженията те направиха всичко, за да спечелим още тогава мача, за да не се стига до дузпи", добави още той.

"Когато Николай имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име, това е съдбата на вратаря. Михайлов има ангажимент да помага на младите вратари. Всеки може да сгреши. Решението кой да бъде на вратата естествено го взимам аз. Още не съм говорил с Михайлов. Задълбочаваме темата. Не трябва да отричаме всичко, което той е направил за Левски. Младите вратари трябва да получат доверие. 

Левски си направи невиждано харакири на "Герена" и излетя от Европа
Левски си направи невиждано харакири на "Герена" и излетя от Европа

Решението за бъдещето трябва да го взимаме ние треньорите. Даваме възможност на младите да работят и да се развиват. Бъдещето е на младите. Не чух да има недоволни от Михайлов след мачовете с ПАОК и първата среща срещу Хамрун Спартанас. Решенията за бъдещето на Левски ще ги взимам аз", коментира още опитният специалист.

"Аз нямам притеснения Пламен да пази, в който и да е мач, след като му доверихме да пази във финала за Купата на България. Може да прецените какво доверие му имаме. Не виждам да има някакви приятелски отношения във футболно естество. Съобразявах се единствено с моментното състояние. Вината е първо в мен. Ако е трябвало друг да пази, а не съм взел решението, то аз съм сгрешил, а не Николай Михайлов", завърши Станимир Стоилов. 

Още от БГ Футбол

Виж всички