Мъри след шока: Чак срамно не е, изживяхме приказни 9 месеца, късметът беше срещу нас

Наставникът на Левски Станимир Стоилов опита да остане спокоен след шокиращото отпадане на тима му от малтийския Хамрун (Спартанс) в сблъсък от третия предварителен кръг на ЛК. Мъри отново повтори, че клубът е прескочил етапи в развитието си и 9-месечната “синята приказка” е трябвало да свърши. Специалистът не мисли, че отпадането е срамно, но призна, че ще нанесе сериозни финансови вреди. Поради тази причина призова феновете да продължат да подкрепят Левски, защото само те могат да измъкнат клуба от тежката ситуация.

Левски си направи невиждано харакири на "Герена" и излетя от Европа
Левски си направи невиждано харакири на "Герена" и излетя от Европа

“Първо имахме всичко в нашите ръце - и положенията, и ситуациите, и голът. Отбелязахме изравнителен гол в края на редовното време. Видяхме още в първия мач, че Хамрун е изключително сериозен отбор.

Не заслужавахме да загубим, но допуснахме елементарни грешки в защита, а и във фаза атака.

Донякъде прескочихме етапи в развитието си, но това може да бъде обица да работим по-добре и да търсим важните неща.

И в атака, и в защита имахме проблеми. Пропуснахме още в първата минута стопроцентов гол. Недопустимо е отбор като Левски да допуска толкова елементарни грешки. При единия гол техният играч имаше време да подаде, а нашите гледаха. По-добра позиция и на вратаря трябваше да има. Но това са грешки, които трябва да чистим.

Общо взето съм доволен, но този отбор има още много какво да учи и да прибавя като класа. Изживяхме приказни 9 месеца, но беше време да свършат. Отборът още е много крехък.

Дали отпадането е срамно? Чак срамно - не. Но би трябвало след като имаш преднина от първия мач, да продължиш. Само с работа може да върнем клуба. Късметът беше срещу нас. Клубът трябва да си извади нужните изводи.

В момента трябва да се работи, това е отборът, с който ще играем. Отборът трябва да продължи да работи. На първо място аз да подобря критериите за играчите. Не трябваше да загубим. Футболът е игра на грешки, ние ги допуснахме. Надявам се това да е поука за всички нас.

Отпадането е изключително негативно от гледна точка на приходи. Затова отлагахме мачове, да се класираме минимум на бараж. Този отбор направи много клубът да се стабилизира финансово, но днес понесохме голяма финансова загуба.

Левски се нуждае от подкрепа. Без феновете Левски е нищо. Нужни са, за да стабилизират клуба. Левски трябва да играе със сърце и душа. Това е, което може да се очаква на този етап. И да побеждава”, завърши Станимир Стоилов.

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти