Гледай на живо

Камерун - Сърбия 1:0

Верея заема мястото на отказалия се от участие Нефтохимик в Югоизточната Трета лига

Верея заема мястото на отказалия се от участие Нефтохимик в Югоизточната Трета лига

Клубовете от Югоизточната Трета лига ще получат по 12 мачови топки "Адидас", съобщи техническият директор на БФС Георги Иванов на традиционното съвещание с представители на отборите. Съвещанието беше ръководено от председателя на ЗС на БФС - Пловдив Огнян Златков. 

От централата в София присъстваха, освен Иванов, вицепрезидентът на централата и шеф на Аматьорската лига Румен Вълков, Валентин Чакъров - Директор на първенства и турнири, Неделчо Михайлов - Началник отдел Спортно-технически, Георги Лалев - мениджър на Лицензионната комисия.

Изтеглен бе жребият за първенството в Югоизточна Трета лига, клубовете получиха топки от БФС
Изтеглен бе жребият за първенството в Югоизточна Трета лига, клубовете получиха топки от БФС

Отборите бяха запознати с новостите за започващото първенство, а от своя страна повдигнаха въпроси за задължителното излъчване на футболните срещи от групата. Такова се планира и вероятно ще бъде анонсирано в дните преди началото на сезона. 

Както е известно, отборите трябва да започват мачовете през новото първенство с трима футболисти до 23 години. При смяна на някой от тези момчета, тяхното място също трябва да бъде заето от играч в тази възрастова група.

В последния момент от участие в групата се отказа Нефтохимик Бургас 1962, а на негово място ще се включи миналият през квалификации Верея (Стара Загора). 

Беше теглен жребий за разпределение на местата в системата Бергер, след което беше изготвена програмата за есенния полусезон в групата. Три клуба - Локомотив Пловдив II, Сливен и Саяна (Хасково) заявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, другите ще домакинстват в събота.

Някои отбори ще играят извън населените места, в които са регистрирани. Спартак (Пловдив) се мести временно в село Оризаре заради ремонт на стадион "Тодор Диев", а поради идентични причини Локомотив (Пловдив) II ще приема съперниците си в град Садово. Берое II ще играе мачовете си на базата на школата, която е изградена върху стадион Локомотив в града.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти