Изтеглен бе жребият за първенството в Югоизточна Трета лига, клубовете получиха топки от БФС

Изтеглен бе жребият за първенството в Югоизточна Трета лига, клубовете получиха топки от БФС

Днес в Пловдив се проведе традиционното предсезонно съвещание с представители на клубовете от Югоизточна Трета лига, по време на което бе изтеглен и жребият за новия сезон в шампионата.

Събитието бе ръководено от председателя на Зоналния съвет на БФС - Пловдив Огнян Златков, а участие взеха още техническият директор на БФС Георги Иванов, президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, директора на „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, секретарят на СТК Неделчо Михайлов, мениджърът на Лицензионната комисия към БФС Георги Лалев, секретарят на ЗС на БФС – Пловдив Милко Якимов, координатор първенства и турнири Атанас Узунов и председателя на Съдийската комисия към ЗС на БФС - Пловдив Атанас Бозев.

По време на ползотворната дискусия клубовете бяха запознати с промените в наредбата за новото първенство и бяха коментирани възможностите за сключване на търговски партньорства, включително и за телевизионното излъчване на двубоите от това ниво на българския футбол.

Благодарение на личното съдействие на президента Борислав Михайлов всеки клуб от Югоизточната Трета лига ще получи по 12 мачови топки „Адидас“.

В последния момент от участие в групата се отказа Нефтохимик Бургас, а на негово място ще се включи преодолелият квалификациите Верея (Стара Загора). След изтеглянето на жребия по системата „Бергер“ бе изготвена и програмата за есенния полусезон, който ще стартира на 6 август. Три клуба – Локомотив (Пловдив) II, Сливен и Саяна заявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, докато останалите отбори ще домакинстват в събота.

Ето и програмата за I кръг: 

Димитровград 1947 (Дмгр) - ФК Ямбол 1915 (Ямбол) 
Берое II (Стара Загора) - Гигант (Съединение) 
Левски (Карлово) - Черноморец 1919 (Бургас) 
Асеновец 2005 (Асеновград) - Саяна (Хасково) 
Спартак 1947 (Пловдив) - Несебър (Несебър) 
Родопа Смолян (Смолян) - Сокол (Марково) 
Борислав 2009 (Първомай) - ФК Сливен (Сливен) 
Атлетик (Куклен) - Карнобат (Карнобат) 
Верея (Стара Загора) - Розова долина (Казанлък) 
Локомотив 1926 II (Пловдив) - Загорец (Нова Загора)

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти