Гледай на живо

"Студио Дерби" с гости Илко Пиргов и Росен Кирилов

Пикет: Не съм расист, нищо лошо не съм казал

Трикратният световен шампион във Формула 1 Нелсон Пикет взриви расистки скандал в седмицата преди Гран При на Великобритания, когато беше припомнен негов коментар по адрес на Люис Хамилтън, който датира от ноември миналата година. Бразилецът, който е известен с острия си език и провокативни изказвания, се извини, но продължава да твърди, че не е направил нищо лошо. Формула 1 вече забрани на Пикет да влиза в падока на състезанията от световния шампионат.

През миналия уикенд Пикет участва в състезанието за класически автомобили в Льо Ман и коментира скандала, който се разрази около изказването му.

“В моя живот нищо не се е променило - обясни Нелсон, въпреки че трима бразилски депутати официално поискаха срещу него да стартира наказателно разследване за расистски престъпления, които се наказват с до 3 години затвор. - Дойдох в Льо Ман с приятели, прекарваме си весело. Всичко това са глупости, аз не съм расист. Нищо лошо не съм казал. Употребих дори твърде мека дума, в Бразилия дори им казваме нашите бели приятели. Това интервю беше отдавна, а историята се разду сега. Това доведе до определени проблеми, но аз нямам рекламни или публични задължения, дойдох в Льо Ман, за да карам за удоволствие.”

Пикет се оплака от начина, по който в родната му Бразилия скандалът се е разраснал.

Пикет може да влезе в затвора заради расизъм
Пикет може да влезе в затвора заради расизъм

“Медиите в Бразилия раздуха този скандал страшно много - обясни Пикет. - Може би причината е в това, че аз съм много близък с президента Болсонаро и го смятам за добър политик. Но пресата се отнася негативно към него и медиите правят всичко възможно, за да го дискредитират. Ако дискредитират мен, то това ще му се отрази и на него, тъй като всички знаят, че двамата с него сме близки.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти