Треньорът на Асеновец: С повече пари можем да атакуваме Втора лига

Треньорът на Асеновец: С повече пари можем да атакуваме Втора лига

Старши треньорът на ФК Асеновец Веселин Филипов сподели плановете на отбора за лятната подготовка. Тимът ще изиграе шест контролни мача, новите попълнения са три. Контролите са уговорени, все още се уточняват часовете на срещите. ФК Асеновец е клубът с един от най-ниските бюджети в Трета лига – Югоизток, но въпреки това през миналия сезон отборът финишира на престижното пето място. 

„Парите, с които разполагаме, са наистина малко. Получаваме субсидия от общината и в общи линии това е всичко. Надявам се да се споразумеем за спонсорство с една от големите бет компании. Работим по въпроса, има пречки, но дано ги преодолеем. Работим здраво и компенсираме с труд, дисциплина и правилна методика", коментира Филипов пред "Кота спорт". 

Младият специалист уточни, че се разчита основно на местни момчета и на футболисти от Пловдив. „Смятам, че ако имаме малко повече пари и един нормален бюджет, можем дори да атакуваме Втора лига. На този етап обаче това е положението, като се справяме според ситуацията", каза още Филипов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти