Люис: Страхотно е да се върнеш в битката в челото

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън завърши трети в домашната си Гран При на Великобритания и зарадва феновете си със силно каране и смели атаки в края на състезанието.

„Определено, за известно време мислех, че можем да се борим за победата и да я вземем – заяви след финала Люис. – Но днес имаше няколко фактора, които бяха против нас. На старта излязох трети, но при рестарта пак ме подредиха пети. След това се оказах зад Ландо и загубих време.”

След това обаче трудностите за Хамилтън продължиха.

Карлос Сайнц с първа победа във Формула 1 след една луда Гран При на Великобритания
Карлос Сайнц с първа победа във Формула 1 след една луда Гран При на Великобритания

„За съжаление, разликата с лидерите стана твърде голяма, а аз загубих много време в бокса. И накрая така и не успях да си осигуря достатъчно сцепление от гумите и това вече не ми позволи да постигна нещо повече”, допълни британецът.

Сайнц: Много специален ден за мен!
Сайнц: Много специален ден за мен!

Хамилтън похвали Леклер, с когото се бори на пистата.

Перес: Епична битка в последната обиколка
Перес: Епична битка в последната обиколка

„Шарл се представи страхотно днес, страхотна битка – беше категоричен британецът. – Той е невероятен пилот, със страхотен усет, определено вече е по-различен от миналата година. Например, на „Копс” двамата минахме един до друг без никакъв проблем, много чисто каране.”

Хамилтън похвали и Мерцедес за прогреса с W13.

„Голямо подобрение по колата, но все още имаме работа – обясни Люис. – Трябва да продължим да натискаме и трябва да го направим. Но е страхотно да се върнеш в битката в челото.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти