Ред Бул обяви кой ще смени Випс като резерва на тима

Ред Бул обяви кой ще смени Випс като резерва на тима

По-рано тази седмица екипът на Ред Бул се раздели с един от своите млади пилоти, Юри Випс, заради разсистки израз, който бе използван от състезателя по време на онлайн видео стрийм миналата седмица. Така „биковете“ останах без резервен пилот, тъй като до момента тази позиция бе заемана именно от естонеца.

Освен резервен пилот той бе е тестови състезател на Ред Бул, като в това си качество той се включи в първата тренировка преди надпреварата за Гран При на Испания по-рано тази година. Сега обаче и двете позиции останаха вакантни. 

Ред Бул изхвърли Випс
Ред Бул изхвърли Випс

За щастие на Ред Бул обаче те имат богат избор за заместник на Випс, тъй като те разполагат с голямо количество млади и перспективни пилоти в своите редици. В момента „биковете“ имат четирима свои пилоти на стартовата решетка във Формула 2, Лиам Лоусън, Джехан Дарувалал, Денис Хаугер и Аюми Иваса.

От тях Лоусън бе избран за заместник, въпреки че през миналата седмица Дарувала направи тест в болид от Формула 1 на „Силвърстоун“ с екипа на Макларън. 

Младок на Ред Бул ще тества за Макларън тази седмица
Младок на Ред Бул ще тества за Макларън тази седмица

„Лиам Лоусън ще заеме мястото на Випс. Джехан върши страхотна работа. Ние следим неговия прогрес заедно с този на Денис, те трябва да се класират за суперлиценз. Това е целта им за момента“, коментира ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнър.

„Ние разполагаме с доста млади пилоти, някои са доста обещаващи. Имаме Лоусън и Хаугер във Формула 2, както и Джехан, който остава наш пилот, въпреки че тества за друг отбор. Иваса също показва сериозен потенциал.

„Страхотно е два видим Джони Едгар обратно във Формула 3 след неговото боледуване (от Болестта на Крон) по-рано тази година. Ние му дадохме още един шанс. Исак Хджар също върши страхотна работа. Не ни липсват таланти в малките формули дори и в картинг сериите.

Хорнър: Показахме ясна позиция с уволнението на Випс
Хорнър: Показахме ясна позиция с уволнението на Випс

„Ние винаги сме имали политика да даваме шанс на младите. Да ги подкрепяме и да има даваме възможности, които някои от тези деца иначе нямаше да имат“, добави Хорнър.

За Лоусън сезон 2022 е втори във Формула 2, като в момента той заема десетото място във временното класиране с актив от 44 точки, една победа и още три подиума. През миналата кампания той завърши на девето място с един успех, а успоредно участва и в Германския шампионат за туристически автомобили (DTM), където само отборните тактики на Мерцедес в последния кръг му попречиха да спечели титлата.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти