Хорнър: Показахме ясна позиция с уволнението на Випс

Хорнър: Показахме ясна позиция с уволнението на Випс

По-рано тази седмица екипът на Ред Бул се раздели с един от своите млади пилоти – Юри Випс. Причина на терминирането на договора на естонеца стана расистки израз, който той използва по време на онлайн стрийм докато играе видео игри в края на миналата седмица.

Ред Бул изхвърли Випс
Ред Бул изхвърли Випс

Скандалът с Випс бе последван от още един подобен, в който замесен бе трикратният световен шампион Нелсън Пикет. Бразилецът използва расистки израз по адрес на Люис Хамилтън.

Пикет с расистка обида към Хамилтън
Пикет с расистка обида към Хамилтън

„Самите ние имахме случай на расизъм с един от младите ни пилоти в края на миналата седмица и предприехме съответните стъпки и се разделихме с него. Излязохме с позиция относно Юри, а след това се случи и това с Нелсън, което ние също осъдихме.

„Според мен ние ясно показахме позицията си относно расизма като уволнихме Юри. Ние стоим напълно зад Люис, ние подкрепяме комисията Хамилтън и за нас действията казват повече от думите. Действията ни спрямо Юри бяха драконови, но напълно според нашите политики“, заяви шефът на Ред Бул – Кристиан Хорнър.

По-рано тази година Випс се включи в една свободна тренировка за екипа на „Биковете“, като той замени Серхио Перес в Гран При на Испания. Въпреки че той бе освободен от Ред Бул естонецът ще запази мястото си в състава на Хайтех във Формула 2, за всеобща изненада. 

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти