Йованоски: ЦСКА е фаворит срещу Македония ГП! Жалко, че не получих доверие от "Титан"

Северномакедонският футболен специалист Гьоре Йовановски даде мнението си относно предстоящия сблъсък между ЦСКА - София и Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите. През 2010 година Сержанта беше за кратко наставник на стадион "Българска армия", след уволнението на Павел Дочев. Йовановски съжалява, че не е получил по-голям кредит на доверие от страна на шефовете на "Титан". 

"Имам много добри спомени от България и ЦСКА. Само ми е жал, че работих едва три месеца начело на отбора. Знаете, че влязохме в груповата фаза на Лига Европа и изиграхме мачове на високо ниво в турнира. Като треньор винаги ме е радвала всяка оферта от вашата страна. От една страна ми е мъчно, че за последните 10 години българският футбол не върви по най-успешния път. Аз винаги ще се радвам на успехите на ЦСКА. Дори и да бях старши треньор на клуба толкова кратко. Имам отлични спомени от тима и феновете, които ми оказаха голяма подкрепа. 

Илич бесен на няколко играчи на ЦСКА - София с наднормено тегло
Илич бесен на няколко играчи на ЦСКА - София с наднормено тегло

Съжалявам само, че тогавашните ръководители не бяха малко по-търпеливи. Вярвам, че можеше да постигнем големи неща. Може би тогава собствениците на "Титан" попаднаха под натиска на общественото мнение на различни специалисти и на бившите футболисти на клуба, които не можеха да се примирят, че един треньор от Македония е начело на ЦСКА. Но това е мое мнение. 

Няколко кредитори и над 200 000 лева пречат на ЦСКА - София да стане ЦСКА
Няколко кредитори и над 200 000 лева пречат на ЦСКА - София да стане ЦСКА

ЦСКА е изявен фаворит срещу Македония ГП. С най-голяма отговорност мога да го заявя. Гьорче Петров спечели Купата на Македония, но неслучайно ръководството и треньорът им подчертаха колко голям клуб е ЦСКА. При тях дойдоха доста нови играчи и не мога да кажа кои ще са силните им страни. Не познавам Саша Илич, но му желая успех в ЦСКА. Мисля, че няма голям опит, но ЦСКА е голям клуб и за него това е голяма отговорност. Времето ще покаже - то е най-точният съдник", заяви Гьоре пред "Мач Телеграф". 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти