Няколко кредитори и над 200 000 лева пречат на ЦСКА - София да стане ЦСКА

Няколко кредитори и над 200 000 лева пречат на ЦСКА - София да стане ЦСКА

На 15.10.2018 г. дружеството “Ред Енимълс” плати 8 милиона лева за емблемата на фалиралия ЦСКА, с което получи активите на клуба. Те трябваше да се разпределят между кредиторите на “червените”, но 3,5 години по-късно процедурата все още не е завършена.

Причината: част от кредиторите не са представили банкови сметки, където да им се преведе дължимото. Sportal.bg научи, че става въпрос за неполучни над 200 000 лева, а бройката на въпросните кредитори е между 10 и 30 човека.

Цялата тази сага пряко касае името “ЦСКА”. Според юристи, докато дружеството не бъде заличено от съда и в Търговския регистър, името му трудно може да се използва от друг. Казано по друг начин: ЦСКА - София и/или ЦСКА 1948 няма как да се прекръстят на ЦСКА. Ако го сторят на своя глава, не е ясно дали ще бъдат вписани в ТР, а и рискуват да завалят дела срещу тях.

Кога ще се заличи фалиралият ЦСКА?

Когато кредиторите благоволят да си вземат въпросните над 200 000 лева. След това синдикът Дора Милева ще поиска заличаване на дружеството. Тогава съдът ще насрочи Общо събрание на кредиторите и ако там 50% плюс 1 глас са “за”, съдът ще го заличи, а името ЦСКА става свободно.

Още от БГ Футбол

Виж всички