Гледай на живо

Какво не достигна на Арсенал и Тотнъм за победа в дербито - Гледайте "Контра"

Верстапен защити Пикет: Той не е расист

Верстапен защити Пикет: Той не е расист

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен се изказа в подкрепа на трикратния първенец Нелсън Пикет след множеството нападки, които бяха отправени по адрес на бразилеца. Те дойдоха след негово изказване, в което той използва расистка реплика, за да опише Люис Хамилтън. 

Пикет с расистка обида към Хамилтън
Пикет с расистка обида към Хамилтън

В резултат на това Пикет може да получи забрана да влиза в падока на Формула 1. Той вече загуби почетното си членство в Клуба на британските състезателни пилоти. Верстапен обаче описа бившия пилот като „много приятен и релаксиран човек“, който е използвал „некоректна“ дума по адрес на Хамилтън.

Пикет с доживотна забрана за Формула 1?
Пикет с доживотна забрана за Формула 1?

„Прекарал съм известно време с Нелсън и мога да кажа, че той определено не е расист. Той всъщност е много приятен и релаксиран човек. Изразът, който той използва не беше правилен. Той знае това. Не смятам, че е нужно да му се казва кое е правилно и кое не е. Нека това да бъде урок за това какви думи не трябва да се използват.

Пикет се извини на Хамилтън, отрича да е расист
Пикет се извини на Хамилтън, отрича да е расист

„Те могат да бъдат интерпретирани по два начина и хората винаги избират лошата страна, естествено, и всичко бива преувеличено“, каза Верстапен. В момента нидерландецът е във връзка с една от дъщерите на Нелсън Пикет – Кели, с която са заедно от октомври 2020-та.

„Сега хората го определят като расист, какъвто аз не мисля, че той е, но съм съгласен, че такива думи не бива да бъдат използвани. Мисля, че е по-добре да има дискусия, а не да се забранява на определени хора да посещават състезанията. Това не помага на ситуацията. Не помага на идеологията, която искаш да наложиш. По-добре е да се говори.

Формула 1 беше забравила голямата уста на Пикет
Формула 1 беше забравила голямата уста на Пикет

„Не мисля, че трябва да му бъде забранявано да влиза в падока, особено когато той е трикратен световен шампион“, добави действащият световен първенец.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички