Гледай на живо

Илич с изненадващ избор за атаката на ЦСКА - София за мача с Базел - на живо от "Българска армия" с атмосферата преди двубоя

Пикет се извини на Хамилтън, отрича да е расист

След като интервюто на Нелсон Пикет, дадено през ноември миналата година, избухна вчера в световните медии, днес бразилецът се извини. Расистката обида на Пикет по адрес на Люис Хамилтън предизвика остра реакция от Формула 1, отборите и самия Хамилтън.

Сега Пикет публикува свое изявление, в което казва, че “иска да разсее историите, които циркулират из медиите за интервюто му от миналата година.”

Пикет признава, че това, което е казал е “лошо и не иска да се защитава заради това”, той обяснява, че терминът, който използва - neguinho, всъщност в Бразилия и португалския бразилски се използва като синоним на “момче” или “човек” и никога не е имал намерение да обиди Люис.

Пикет с доживотна забрана за Формула 1?
Пикет с доживотна забрана за Формула 1?

Пикет отрича, че има по-специално отношение към цветнокожите пилоти и се извинява “от цялото си сърце” на Люис, който според него е “невероятен пилот”. Трикратният световен шампион допълни, че преводът на термина, който се използва от медиите в цял свят е “некоректен”, тъй като те го обвиниха, че е нарекъл Люис “малко негро”.

Пикет с расистка обида към Хамилтън
Пикет с расистка обида към Хамилтън

“Дискриминацията няма място във Формула 1 или обществото и аз съм щастлив, че мога да поясня мислите ми по тази тема”, допълни Пикет.

Хамилтън отговори на Пикет
Хамилтън отговори на Пикет

Снимки: Gettyimages

Още от Формула 1

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти