Росен Кирилов: Доволен съм от показаното, през новия сезон ще гоним горните места

Наставникът на Ботев (Враца) Росен Кирилов остана доволен от играта на своя отбор в контролата срещу АПОЕЛ Никозия, която се проведе на Националанта база в “Бояна”. Двата тима не се победиха и завършиха 0:0, а треньорът призна, че очаква още 1-2 попълнения в своя тим. Той даде мнение и как оценява възможностите на Ботев (Пловдив) да елиминира кипърския тим във втория предварителен кръг на Лига на конференциите.

Ботев (Враца) завърши наравно със съперника на Ботев (Пловдив) в Лигата на конференциите
Ботев (Враца) завърши наравно със съперника на Ботев (Пловдив) в Лигата на конференциите

“Доволен съм. Днес тази проверка я направихме с цел да видим точно на какво ниво сме в подоготвката и да измерим сили с класен противник. АПОЕЛ в последните години играе доста пъти в групите на Шампионсла лига, всяка година евроучастник, един от кипърските грандове. Мисля, че стояхме равностойно и имахме шансове да поведем в резултата, но ни липсваше последния пас и малко класа да реализираме. Стояхме добре в защита, получи се почти през целия мач това, което бяхме тренирали - да сме подредени.

Повечето момчета говорят английски и се разбират с чужденците, имаме и преводач в лицето на Диеого Фераресо, който помага и интегрира всички покрай него. Има още много да работим, търсим 1-2 играчи още. Успяхме да комплектоваме един приличен орбор и съм сигурен, че ще можем да се противопоставим на всеки противик в България.

15 Ботев (Враца) - АПОЕЛ (Никозия)

Нашата цел е да играем техничен, динамичен, доминиращ футбол и да гоним горни места в таблицата. Никой не мисли за долните места. Колкото можем, по-нагоре искаме. Всеки мач ще се опитаме да вземем максималното. Радва ме, че виждам едни позитивни момчта, които искат да работя и да се развиват. Това ще е една здрава основа.

АПОЕЛ са добър отбор. Мисля, че класата на Ботев (Пловдив) е по-добра, но все пак не трябва да си правим изводи от контролите”, заяви Кирилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти