Ивков: Левски има споразумение с НАП, ЦСКА се управляваше непрофесионално и фалира

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", на която говори по актуални теми, свързани със "синия" клуб. Ивков говори за дълговете на "сините", като спомена и фалита на ЦСКА през 2016 г. 

"Здравейте, левскари! Tри месеца минаха от отчетната ми дейност. Имахме къртовска работа по лицензирането на клуба. Отложих с десетина дни, за да можем да дадем старта на началото на кампанията за новите абонаментни карти. Тя върви отлично и без моя призив. За тези три месеца се случиха толкова много неща, колкото не са се случвали в последните години. 

Иво Ивков: Аз ще реша за феновете на мача с ПАОК, вървя към тежко решение
Иво Ивков: Аз ще реша за феновете на мача с ПАОК, вървя към тежко решение

Измина един луд сезон, запознал с пълна депресия и завършил с еуфория и опиянение. Основните две неща, които се случиха - честита Купа на България и честит лиценз! С оглед на историята и величието на клуба това са нормални неща, но когато поехме клуба бяха мираж. Затова толкова се радваме. Левски вече има перспективи за надграждане. Обединение в името на една цел - силен и независим Левски. Вие, левскари, сте основният фактор затова.

Официално: Кръстев остава на "Герена", отказал по-добри финансови опции заради Левски
Официално: Кръстев остава на "Герена", отказал по-добри финансови опции заради Левски

Не само парите и финансите са важни. Благодаря на хората от административния екип, без които нямаше да станат възможни тези неща. Заварих ги с четири неплатени заплати, без да е ясно кога ще ги вземат. Останаха не защото нямат къде да отидат, а защото са големи специалисти. Благодаря на юрисконсулта Илия Петронев. Благодаря на целия счетоводен екип, воден от госпожа Гикова. Благодаря на Пламен Петров - шефът на клубния магазин, който има ръст, какъвто не е имало досега.

Левски вдига цената на билетите
Левски вдига цената на билетите

Благодаря и на екипа на Мъри Стоилов. Благодаря на хората от ДЮШ, които ми дават най-голям оптимизъм за бъдещето ни. Благодря на Яница, на Мартин. На маркетинг екипа, на ветерана изпитан човек Калоян, който поддържаше терена в блестящо състояние", заяви изпълнителният директор на "сините".

Шеф на Левски каза колко са изкарали и похарчили “сините” за 4 месеца
Шеф на Левски каза колко са изкарали и похарчили “сините” за 4 месеца

"НАП ли? Г-н Спецов обясни как стоят нещата. Левски има споразумение до декември. Левски има големи задължения, но няма такива, които да му попречат да вземе лиценз. Това е следващото предизвикателство на левскарите. Клубът не може да се справи сам, а клубът ще трябва да покрие една голяма част - иска ми се 2 000 000 и да върим към една стабилност. Разликата между нас и ЦСКА, който фалира, е, че те имаха нещастието да бъде управляван доста непрофесионално. Те бяха стигнали, че да не могат да обслужават другите си задължения. Г-н Спецов е прав, че ако Левски прави същото нещо, ще последва съдбата на ЦСКА. До декември трябва да стегне и изчисти една значителна сума. Ако кампаниите са недостатъчни, ако не намерим силни и нови спонсори, ако не дойде нещо ново, ние ще се справим и чрез други начини. Продажба на основни футболисти например", заяви Ивков.

Още от БГ Футбол

Виж всички