Паро: Чешити сме, по-добре сърбин вместо Пардю

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов приветства назначението на Саша Илич за нов старши треньор на стадион "Българска армия". Той смята, че сърбинът е далеч по-добър вариант от Алън Пардю.

"Според мен по-добре, че Саша Илич беше назначен за треньор, отколкото да остане Алън Пардю. Както знаем, той е англичанин, а те са много далеч от нашия бит и обичаи. Тук, на Балканите, ние сме по-особени, чешити сме. В това отношение е по-добре, че сърбин поема ЦСКА. Той е млад човек, иска да расте. Дано да му тръгне, пожелавам му го. 

Човек от щаба на Илич е бил сред кредиторите на ЦСКА
Човек от щаба на Илич е бил сред кредиторите на ЦСКА

Аз лично винаги съм бил за българските треньори. Но виждате какво става у нас - един наставник води два мача отбор и после го сменят. Никой треньор не може да постигне нормални резултати дори за пет-шест месеца, да не говорим за по-малко. Затова на Саша Илич трябва да му дадат две години да работи и да му осигурят всичко, което иска. 

Бусато остава в ЦСКА - София
Бусато остава в ЦСКА - София

Ти може да си много добър специалист, но ако нямаш материал, както казваше Бойко Борисов, нищо няма да стане. Аз като бях треньор ми казваха например за Кольо Велков. Питаха ме за какво ми е този и казваха, че няма да свърши работа, но беше перфектен. Същото мога да кажа за Керимов и много други, да не ги изброявам всичките", заяви Паро пред "Тема Спорт".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти