Човек от щаба на Илич е бил сред кредиторите на ЦСКА

ЦСКА - София преди часове официално обяви назначението на Саша Илич. "Червените" съобщиха и имената на хората от щаба на сръбския специалист - Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович, но без да предоставят подробности за тях.

Обрадович не за първи ще работи в България, а още по-любопитното е, че вече е бил в "Армията", показва проверка на "Блиц". В началото на 2013 г. роденият в Белград кондиционен треньор е назначен в ЦСКА, а само месец след това е изгонен заедно с другите асистенти на Миодраг Йешич - Сърджан Текияшки и Раде Зелад. Оказва се, че те не притежават нужния лиценз и треньорската комисия на БФС не ги допуска да участват в мачовете. 

Излезе програмата на ЦСКА - София за лятната подготовка
Излезе програмата на ЦСКА - София за лятната подготовка

По-късно Обрадович разрешава проблема и през 2014 г. става асистент на Йешич и в Литекс. Обявеният по-рано днес за един от помощниците на Илич е работил в много клубове в различни държави - Обилич, Ал Итихад, Вождовац, Макаби (Тел Авив) и др. 

ЦСКА - София продължава да е със забрана от ФИФА да картотекира нови играчи
ЦСКА - София продължава да е със забрана от ФИФА да картотекира нови играчи

Друг интересен факт за Обрадович е, че името му фигурираше в дългия списък с имената на кредиторите на ЦСКА покрай сагата около емблемата и активите на фалиралия клуб. Сърбинът имаше да получава 12 712, 90 лв.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти