Феновете искат Христо Стоичков за президент на ЦСКА - София, ето каква е идеята

Феновете искат Христо Стоичков за президент на ЦСКА - София, ето каква е идеята

Организираните фенове на ЦСКА - София, които обявиха бойкот на ръководството заради несъгласие с управлението на клуба през последните шест години, са готови да преосмислят своята позиция. Това обаче ще стане при едно условие - ако легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков стане президент на клуба. 

Според запалянковците само носителят на Златната топка за 1994 година може да обедини “червената” общност чрез своя авторитет и харизма. Идеята е Стоичков да е лицето на клуба, а “червените” да се издържат от няколко мощни спонсора. Не по-малко важни са и приходите от продажби на билети и артикули, които към този момент не са на нужното ниво за клуб с толкова много привърженици. Стратезите на идеята за Христо Стоичков са сигурни, че ако той е лицето на ЦСКА - София, ще успее да вдигне в пъти ентусиазма на “Армията”, феновете на стадиона ще се увеличат драстично, а благодарение на тях и приходите от маркетинг.

Нещо, което постигна Левски чрез Станимир Стоилов и Наско Сираков.

Не е много ясно обаче дали самият Стоичков е готов на тази стъпка, а също така от решаващо значение е и мнението на Гриша Ганчев. Дали настоящият бос би се съгласил на подобен вариант, оставайки като един от големите спонсори на клуба, но без да се ангажира със спортно-техническата част.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти