Ето част от съперниците на ЦСКА - София в Европа, ще избегнат ли “червените” Панатинайкос и Арис?

Ето част от съперниците на ЦСКА - София в Европа, ще избегнат ли “червените” Панатинайкос и Арис?

Станаха ясни голяма част от съперниците на ЦСКА - София за старта в Европа. “Червените” ще започнат от втория предварителен кръг в Лигата на конференциите, където ще са в урната на поставените. Това означава, че на пръв поглед би трябвало да срещнат по-приемлив противник в сравнение с другите два български клуба в турнира, които ще са сред непоставените.

Въпреки това, при липса на късмет, и ЦСКА - София може да се изправи пред сериозно препятствие още на старта, срещайки турски, датски, чешки или гръцки клуб. Има вероятност при неблагоприятно развитие на част от европейските първенства съперник на “червените” да се окажат Панатинайкос (Гърция) или Арис (Гърция).

ЦСКА - София ще поставен на 99,9 % и в третия предварителен кръг. За да се случи това, ще трябва да се изчака развитието на десетина първенства. Ако в тях квота за Европа вземе поне един отбор с по-малък коефициент от този на “червените”, то българският тим ще е в урната на поставените, избягвайки отбори като Базел, Славия (Прага), Йънг Бойс и други.

Съперниците на ЦСКА - София за втория предварителен кръг на ЛК:

Сигурни за втория предварителен кръг:

АИК Стокхолм, четвъртия в Израел, носителя на Купата/четвъртия в Швеция, Юргорден (Швеция), Габала (Азербайджан), носителя на Купата на Румъния, Зира (Азербайджан), Кишварда (Унгария), Академия Пушкаш (Унгария), Раков (Полша), Кизилжар (Азербайджан), носителя на Купата на Беларус/третия в Беларус, Сейнт Патрик (Ирландия), Нораванк (Армения), носителя на Купата на Северна Македония;

Ако преодолеят първия предварителен кръг, в който са постевени:

Дрита (Косово), Б36 (Фарьорски острови), Петрокуб (Молдова), Лиепая (Латвия), Европа (Гибралтар), втория в Армения, Брейдаблик (Исландия), Торшавн (Фарьорски острови), Гзира (Малта), Милсами (Молдова), Кауно Жалгирис (Литва), Бала Таун (Уелс);

Непоставени могат да бъдат: турски, датски, чешки, гръцки клубове. Има вероятност гръцкият гранд Панатинайкос също да е сред непоставените.

Ако ЦСКА - София е поставен в третия предварителен кръг, което е почти сигурно, ще избегне отбори като: Базел, Славия (Прага), Йънг Бойс, ПАОК, Макаби (Тел Авив), Антверп, Зоря (Луганск), Андерлехт, португалски, нидерландски клубове и по-силните австрийски клубове.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти